«

»

Nov
01

JOM…..KITA KE FORUM PERPADUAN UMMAH

banner FORUM PERPADUAN UMMAH tganu 5x14 kaki

PERPECAHAN UMMAH SEMAKIN KRITIKAL

“Kita sedari sejak lama dahulu mempergunakan akidah untuk kepentingan politik. Ia melibatkan semua parti, memaksimumkan kuasa dan usaha untuk mengekalkan kedudukan masing-masing.

“Mereka ini tidak faham bahawa ini langkah yang berbahaya kepada bangsa tetapi untuk kelangsungan politik, mereka terpaksa buang,”

“Kita sebagai badan bebas dalam politik, melihat perkara ini dari luar dan kita boleh bagi pandangan kepada orang politik memandangkan keadaan ini  nampak sangat kritikal.

“Kita akui meskipun bukan senang, kami akan cuba dengan segala kemampuan dan keyakinan  mewujudkan suasana yang ada sehingga perkara ini dapat direalisasikan,”

“Kita sedia maklum akan perkara itu dan seterusnya akan mengambil langkah untuk berjumpa dengan media-media ini. Kita harapkan mereka cukup positif dan terbuka untuk berbincang meskipun kita tiada kuasa,”

Petikan Kata – Kata Prof  Emiritus Datuk Dr Mahmood Zuhdi Abd Majid, Pengerusi Majlis Dakwah Negara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>